Tapahtumat

Harrastajakysely 2019 (PDF)

Lue lisää...

Herpetomania 1/2020 on ilmestynyt!

Lue lisää...

Herpetopuoti on suljettu toistaiseksi.

Uusi kasvattajat-palsta

Jos olet herppien kasvattaja tai etsit kasvattajaa, niin tutustu uuteen Kasvattajat-palstaan.

Lue lisää...

Uusi Herpetori-palsta

Palstalla voit myydä, ostaa, vaihtaa ja antaa herppejä ja tuotteita.

Lue lisää...

 

Sammakkoeläin- ja matelijakartoitus

Lue lisää...

SHYn ohjeistus myrkyllisten
käärmeiden pitoon

Lue lisää...

 
 

Matelijoiden hyvinvointi ja koulutus

Eläintenkouluttaja Kai Mattsson (Meritime Consulting) luennoi aiheesta "Matelijoiden hyvinvointi ja koulutus". Kai Mattsson toimi vuosikymmenien ajan delfiinien kouluttajana Tampereen Särkänniemessä. Koulutuskokemusta on kertynyt myös mm hevosista, koirista, kissoista, hylkeistä, kaloista sekä matelijoista parta-agamista ja käärmeistä. Eläimen koulutus on erinomainen tapa motivoida omaa lemmikkiään ja näin luoda eläimelle myös terveellisempi elinympäristö, puhumattakaan hyötykäytössä olevasta eläimestä. Kaiken lisäksi se on hauskaa myös itselle. Eläinten koulutus on haaste.

Kai on toiminut toistakymmentä vuotta kansainvälisen merinisäkäsyhdistyksen, EAAM:n (European Association for Aquatic Mammals) johtokunnassa sekä muissa luottotehtävissä. Hän on järjestänyt kansainvälisiä kokouksia sekä ollut valitsemassa niiden tieteellistä ohjelmaa ympäri Eurooppaa sekä eläintenkoulutusseminaareja kollegoille ja opiskelijoille ympäri maailmaa sekä organisoi EAAM ja IMATA (Internation Marine Animal Trainers Association) -järjestöjen alueellisia kokouksia ja on muutenkin aktiivinen toimija em järjestöissä.

2000 luvun alusta saakka Kai on toiminut Ympäristöministeriön kutsusta Suomen edustajana Ascobans-järjestön kokouksiin (Agreement on the Conservation of Small Cetaceans of the Baltic, North East Atlantic, Irish and North Seas). Järjestö on keskittynyt pienten valaiden suojeluun Itämerellä ja Pohjanmerellä.

Lisäksi Kaj on myös EAZA (European Association for Zoo's and Aquariums) akatemian kouluttaja edesauttamassa ihmisen hoidossa olevien eläinten hyvinvointia kouluttamalla kyseisen organisaation eläinhoitohenkilökuntaa. Lisätietoa Kaj Mattsonista ja Meritime Consultungista: www.meritime.net.

Lämpimästi tervetuloa tälle ainutlaatuiselle ja mielenkiintoiselle luennolle matelijoiden hyvinvoinnista ja koulutuksesta!

Osallistumismaksu tarkentuu lähiaikoina. Myös muut kuin SHYn jäsenet ovat tervetulleita!

Tapahtuma-aika: 28.3. klo 15-17
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki (www.tieteidentalo.fi), luentosali 505.
Järjestäjä: Suomen Herpetologinen Yhdistys sekä Kai Mattson / Meritime Consulting.