Banneri

Kangasalan kevätretki

Suomen Herpetologisen yhdistyksen Kangasalan kevätretki Ruutanassa! Säävarauksella perjantaina 19.4 tai lauantaina 20.4. Käydään bongailemassa kyitä ja muita herppejä, sekä ihmetellään kevään edistymistä nuotion räiskeessä.

Kohteina on muutamat kyiden talvipesäalueet, sekä retkeilemme noin ~5 km rengasreitin Kaarinanpolkua pitkin Katajajärven laavulle, jossa makkaranpaistomahdollisuus. Reitin varrella on runsaasti herppibongaus mahdollisuuksia ja vaihtelevaa maastoa.

Reitti on paikoin märkää, sekä vähän haastavampaa kallioista polkua ja pitkospuita. Ajallisesti 3-5 h riippuen tahdista ja tauoista.

Kokoontuminen tuttuun tapaan Ruutanan Shellin taakse klo 14.00, josta jatketaan retkikohteisiin autoilla.

Retkivarustus: pitkävartiset saappaat tai vedenpitävät varrelliset retkikengät, sään mukainen vaatetus, omat eväät, retkijakkara/istuinalusta.

Osoite: Ruutanan Shell - Ruutanantie 1049, 36110 Ruutana. Vt9/Jyväskyläntien varrella. Pihaan pääsee Ruutanantieltä sekä Jyväskyläntieltä. Kokoontuminen tehdään Shellin taakse ulkorakennuksen ja rekkatankkauspisteen välimaastoon klo 14.00.

Retki on Suomen Herpetologisen Yhdistyksen jäsenille perheineen ilmainen, muilta 10 euroa. Maksulla tuetaan yhdistyksen toimintaa.

Facebookissa: Suomen Herpetologinen Yhdistys ry.

Terveisin;
Niko Selin
Suomen Herpetologinen yhdistys ry.
Retkiopas.