Banneri

Jäsenlehti Herpetomania

[ Kuinka kirjoitan lehteen? | Lehtiarkisto ]

Herpetomania on matelijoiden, sammakkoeläinten, terraristiikan ja herpetologian erikoisjulkaisu. Lehti pyrkii parantaman terraariossa pidettävien eläinten oloja antamalla luotettavaa hoitotietoa, vähentämään luonnosta pyydetyillä ja uhanalaisilla eläimillä käytävää kauppaa sekä yhdistämään terraarioharrastuksen, luonnonsuojelun, eläinsuojelun ja tieteellisen herpetologian. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 lähtien.

Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Yksittäisiä lehden irtonumeroita voi ostaa yhdistyksemme Herpetopuodista tai hyvin varustetuista lehtimyymälöistä. Lehteen on mahdollista tutustua myös joissain kirjastoissa.

Herpetomanian päätoimittajana toimii Maija Karala. Päätoimittaja ottaa vastaan lehteen julkaistavaksi tarjottavan materiaalin, sekä antaa tarkempia tietoja.

Lehden tilaaminen

Herpetomania on Suomen herpetologisen yhdistyksen jäsenlehti. Sen siis saavat automaattisesti kaikki yhdistyksen jäsenet. Lehti on myös mahdollista tilata ilman yhdistyksen jäsenyyttä, mutta yksityishenkilöille suosittelemme yhdistyksen jäseneksi liittymistä ja lehden saamista täten jäsenetuna.

Sekä jäseneksi liittyminen, että Herpetomania-lehden tilaaminen onnistuu liittymislomakkeella tai ottamalla yhteyttä jäsensihteeriin (jasensihteeri@herpetomania.fi). Lehden irtonumeroita voi ostaa Herpetopuodista.


The Magazine Herpetomania

The name of the publication of the society is Herpetomania. The magazine is published 4 times a year. It is the only herpetological magazine in Finland. Herpetomania aims at improving the conditions of terrarium animals by giving the readers reliable information on keeping and breeding reptiles and amphibians. It also tries to decrease the market on wild-caught and endangered species, and to connect nature conservation, animal protection and scientific herpetology. The articles are in Finnish, but there is an abstract after each article in English.

Editor of Herpetomania is Maija Karala.

Other herpetological societys: please contact Maija Karala, and ask the possibility for a magazine exchange.