banneri

Herpetomania

[ Kuinka kirjoitan lehteen? | Uudet ja vanhat lehdet ]

Herpetomania on matelijoiden, sammakkoeläinten, terraristiikan ja herpetologian erikoisjulkaisu. Lehti pyrkii parantaman terraariossa pidettävien eläinten oloja antamalla luotettavaa hoitotietoa, vähentämään luonnosta pyydetyillä ja uhanalaisilla eläimillä käytävää kauppaa sekä yhdistämään terraarioharrastuksen, luonnonsuojelun, eläinsuojelun ja tieteellisen herpetologian. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 lähtien.

Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Herpetomanian päätoimittajana toimii Jukka Palm. Päätoimittaja ottaa vastaan lehteen julkaistavaksi tarjottavan materiaalin, sekä antaa tarkempia tietoja.

Herpetomania on ilmestynyt painettuna yli 28 vuotta. Paino- ja postituskustannukset ovat nousseet tasaisesti ja muutaman viime vuoden aikana jyrkästi. Näin ollen yhdistyksen hallitus päätti, että lehti ilmestyy jatkossa vain digitaalisena – 1/2021 lehdestä lähtien – jolloin paino- ja postituskustannuksia ei enää ole.

Kaikki vanhat ja uudet lehdet ovat nyt luettavissa samassa nettisivustossa:
https://herpetomania.mediafiles.fi

Arkistosta löytyvät miltei kaikki lehdet vuodesta 1993 lähtien. Lehdissä on valtavasti tietoa herppien hoidosta, luonnon herpeistä, terraarioista jne.

Arkisto on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille, joten jos et ole vielä jäsen, niin liity täällä.

Rekisteröidy arkiston käyttäjäksi samoilla tiedoilla kuin liityit yhdistyksen jäseneksi. Kun tietosi on tarkistettu ja hyväksytty, saat pääsyn lukemaan lehtiä.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia digilehden tai arkiston suhteen, niin ota yhteyttä: yllapito@herpetomania.fi

Mukavia lukuhetkiä!

Lehden tilaaminen

Herpetomania on Suomen herpetologisen yhdistyksen jäsenlehti. Lehti on myös mahdollista tilata ilman yhdistyksen jäsenyyttä, mutta yksityishenkilöille suosittelemme yhdistyksen jäseneksi liittymistä ja lehden saamista täten jäsenetuna.

Jäseneksi liittyminen onnistuu liittymislomakkeella tai ottamalla yhteyttä jäsensihteeriin (jasensihteeri@herpetomania.fi).

2/2022

Odotettu uusinta keväältä – Lähetys konnalammelta
Lisse Tarnanen

Vuosaaren huipulta Porvarinlahden sopukkaan
Jukka Palm

Onnistunutta talvipesäalueen suojelua Tampereella
Niko Selin ja Nelli Raskangas

Sissari ja hietikset
Lars Fredriksson

Turku-turneen ilahduttava herppisato
Terhi Suutari

Vakiot

Pääkirjoitus
Gaviaalien iloinen perhetapahtuma – esimerkki onnistuneesta lajinsuojeluohjelmasta.

Uutisia
Uusi käärmelaji Paraguaysta.

© Suomen herpetologinen yhdistys ry.